UA
RU UA
0 0
UA
RU UA
21.11.2021

Підбір та спосіб застосування гідрофільної олії. Відмінність гідрофільної олії від щербету.

Стаття присвячується всім, хто ніколи не користувався гідрофільною олією, і всім, хто вже користується. Обов'язково перевірте, чи правильно ви його використовуєте, навіть якщо впевнені у своєму способі застосування.
 

Гідрофільна олія – це не чергова банка маркетингу, це продуманий дерматологами засіб, який фізіологічно та без стресу очищує шкіру.
 

Часті помилки, що гідрофільна олія жирнить шкіру, тому потрібна лише сухій шкірі. Але на ділі, схильній до жирності шкірі, без нього погано. Тому що себум забиває пори, сальні нитки, утворюючи запалення та камедони, а звичайна пінка не розчиняє жир, яка б крута вона не була.

Гідрофільний засіб– це не тільки засіб для зняття макіяжу, це перший етап очищення для тих, хто не фарбується взагалі, і для підлітків – головний помічник у боротьбі з висипаннями та чорними крапками.
 

Подібне розчиняє гідрофільна олія – саме той засіб, який розчинить шкірний себум, і при регулярному його використанні пори стануть значно чистішими. Це найпростіший засіб, який при регулярному застосуванні дасть помітний результат на порах.

Якщо пінку підібрати легко, вона повинна бути просто делікатною і не вимивати шкіру до скрипу, то з гідрофільною олією складніше.
 

Гідрофільну олію для сухої шкіри можна брати абсолютно будь-яку, тут все просто. А ось для комбі та жирної потрібно дивитися склад:

- виключати мінеральне масло (хоча новітні дослідження доводять, що воно не забиває пори, все ж таки залишаюся старовіром, і не рекомендую товари з цим компонентом комбі та жирної шкіри);

- виключати масла з високим індексом камедогенності;

- виключати олії з переважанням насичених жирних кислот, оскільки вони можуть стати тригером до висипів;

- олії з переважанням ненасичених жирних кислот, навпаки вважаються цінними для комбі та жирної шкіри.
 

Якщо не хочете розбиратися, то нижче прикріплю приклади масел для жирної та комбі шкіри.

Натиснувши на фото, ви перейдете до розділу "Гідрофільні олії та бальзами" та знайдете ці засоби там.

Гідрофільна олія випускається у двох форматах:

- пресована – так звані щербети, гідрофільні бальзами. Це масло густе, тому що з нього максимально вичавили рідину.

- звичайна рідка олія, яка продається в пляшечках з дозаторами, та має рідку консистенцію.

Насправді це одне й те саме. Функції, спосіб застосування, результат, все абсолютно однакове, відмінність лише у текстурі. Яка подобається таку й вибирайте.

Як застосовувати гідрофільну олію, щоб очищати шкіру правильно і ретельно?

  1. Наносимо гідрофільний засіб на суху шкіру обличчя, сухими руками.
  2. Масажуємо шкіру.
  3. Додаємо трохи води, і продовжуємо масажувати. Саме зараз масло перетворюється на біле молочко – це процес емульгації, якщо його пропускати, то шкіру вимиваєте погано, і безглуздо.
  4. Тільки потім змити водою.
  5. Після олії вмиваємось пінкою.
  6. Використовувати лише у вечірньому догляді.

Давайте розривати шаблони разом!


Гідрофільна олія – очищає пори, а не забиває їх. Шкірі схильної до жирності, гідрофільна олія навпаки показана. Гідрофільний засіб емульгується при дотику до води, цим і відрізняється від звичайної олії, і завдання у них абсолютно різні.
 

Усім здорової та чистої шкіри. Чекаємо на вас з покупками в Кулькалябі.