UA
RU UA
0 0
UA
RU UA
27.09.2021

Основний догляд чи з чого почати?

Як правильно доглядати шкіру обличчя? Які основні етапи догляду? Що мати у догляді не обов'язково? Що краще пінка чи гідрофільна олія? На всі ці питання ви знайдете відповіді в цій статті.
 

У корейській системі догляду існує велика кількість різних етапів. Вони потрібні не всім. Один етап може поєднувати у собі відразу кілька інших.
 

Базовий догляд за шкірою обличчя – це очищення, тонізування, зволоження та відлущування або ексфоліація (тут вже як хочете, так і називайте). Це 4 кити, на яких будується весь догляд.
 

Поглибимося:

Очищення – найважливіший етап догляду за шкірою, недостатнє очищення часто призводить до темних сальних ниток, забитих пор, акне, підвищеної чутливості, порушеного мікробіому та захисного бар'єру.

Якщо пропускати етап очищення, то не важливо, що у вас буде доглядати, це працювати не буде.
Вмиватися потрібно 2 рази на день, вранці та ввечері. Увечері очищати шкіру потрібно у два етапи:

  1. Гідрофільний або міцелярний засіб, який вимиває не тільки косметику але й спф засоби, шкірний жир (себум), тому якщо ваша шкіра схильна до жирності, і ви ігноруєте двоетапне очищення, швидше за все у вас темні сальні нитки і є періодичні висипання.
  2. Пінка чи гель. Краще, щоб вони були делікатними і не вимивали до скрипу. Цим засобом ви змиватимете залишки гідрофільного масла і всі інші забруднення.

Тонізування - проводимо відразу після очищення за допомогою тонера. Це робиться, щоб відновити ph шкіри. Уявіть ваша шкіра губка, нанесіть на суху губку засіб для миття посуду, воно поглинеться? Ні. А от якщо її трохи змочити, то засіб поглинеться добре. Ось так само з тонером та подальшим доглядом.
 

Крім тонізації, тонери мають ще додаткові функції: зволоження, заспокійливу дію, себорегулювання, освітлення, роботу зі зморшками та багато іншого, вибирати тонер краще за завданням.

Зволоження, а якщо бути точною – створення оклюзії, це обов'язковий етап для всіх типів шкіри та для будь-якого стану. Оклюзія – це мантія, якою ви накриваєте шкіру, щоб не дати волозі випаровуватись. Вона може абсолютно не відчуватись на шкірі. Є креми або емульсії (рідкий крем), які поглинаються повністю, не липнуть, навіть на жирній шкірі.
 

Знаю, деякі дівчата завершують етап зволоження на тонері, чи сироватці, але це не може бути альтернативою крему, так як немає оклюзії, і все, що ви нанесли, випарується разом з вологою, яка є в шкірі.
 

Найчастіше ті, хто пропускає етап зволоження, страждають лущенням, навіть у схильної до жирності шкіри, часто ця проблема трапляється. Також відсутність зволоження призводить до раннього старіння. Шкіра не насичена вологою, тому зморшки більш виражені, ніж на зволоженому обличчі. Факт – у власниць сухої шкіри зморшки на обличчі з'являтися раніше, ніж у жирної.
 

На консультаціях регулярно зустрічаю дівчат, які у 25-30 років звертаються зі зморшками, підбираючи їм просто базовий догляд, ця проблема повністю вирішується.
 

Азіати не ділять свої креми на нічний та денний (дуже рідко). Їх поділ відбувається тільки через текстуру або зміст сонцезахисних фільтрів (але такий крем вже називається санскрин). Тому серед корейських дуже легко підібрати собі крем, який буде комфортний для шкіри і вранці і ввечері.

Крім очищення, тонізування та зволоження є ще один етап - відлущування, який необхідний шкірі не з такою регулярністю, як перераховані вище.
 

На цьому етапі використовують скраби, пілінг-скатки, пілінг-диски, ензимні пудри, кислотні пілінги, що змиваються.
 

Скраби - це минуле століття, косметологія пішла вже далеко вперед і як етап відлущування краще використовувати більш фізіологічні засоби, які не травмують шкіру, але створюють мікротріщини.
 

Ензимна пудра - найбільш фізіологічний спосіб для позбавлення від мертвих клітин на шкірі. Ця річ підходить усім, включаючи чутливу шкіру, підліткову та вікову шкіру. Завдяки ензимам, мертві клітини та забруднення м'яко та дбайливо розчиняються, не пошкоджуючи шкіру.
 

Регулярність ексфоліації залежить від типу та стану шкіри, від кліматичних умов та від решти догляду. У середньому раз на 3 -10 днів.

Насамкінець давайте розвінчуємо деякі міфи по основному догляду за шкірою.
 

          1. У мене жирна шкіра, крем мені не потрібний. Всі креми жирні та не поглинаються.

Це не так. Жирна шкіра ще більше виділяє себум через нестачу зволоження. Це її захисна функція - сама себе зволожує, тому жирнішає інтенсивніше.
Креми жирні та липкі не всі. На крайній випадок можна взяти собі догляд емульсію, це той же крем, але більше розбавлений водою.

          2. Сироватка потрібна всім.

Сироватка – не основний етап догляду, вона потрібна на вирішення конкретних завдань. Якщо шкіра у вас нормальна, без цього етапу можна обійтися спокійно.

          3. Використовувати тільки пінку на етапі очищення.

Пінка не розчиняє повністю шкірний жир, косметику та спф засоби, для цього використовуйте у вечірньому догляді гідрофільне масло.


Сподіваємося, що ці прості поради допоможуть вам у підборі догляду, і змусять вашу шкіру бути здоровою, наповненою та сяючою.