UA
RU UA
0 0
UA
RU UA
25.04.2024

Окислення вітаміну С в косметиці

Вітамін С - один із найсильніших і найефективніших антиоксидантів. І як відомо він має дві форми: стабільну та кислу.

Про їхню відмінність і кому яку обирати, можна докладніше прочитати в цій статті - Чи потрібен Вітамін С у догляді? Який обрати для своєї шкіри?

Якщо стабільна форма менш вибаглива, то кисла форма має деякі нюанси не тільки у використанні, а й у зберіганні.

Зберігати вітамін С на основі аскорбінової кислоти слід у темному, прохолодному місці - холодильнику. Під впливом кисню, температури і УФ променів, сироватка окислюється і втрачає свої корисні властивості. З цих причин кислий вітамін С має невеликий термін придатності 1-2 місяці з моменту відкриття.

Як же зрозуміти що вітамін С окислився? Ми вирішили провести експеримент, суть якого - показати, який колір має вітамін С, що окислюється, і скільки на це потрібно часу.

Для експеременту обрали сироватку із вмістом 23% кислого вітаміну С. На фото колір сироватки, яку нещодавно тільки відкрили. Вона ще не окислена, і готова до використання.

Потім не ставили засіб у холодильник, а залишили у світлому приміщенні при кімнатній температурі. Зміни у кольорі було помічено вже за тиждень, а на 10-ий день сироватка суттєво змінила колір.

Вітамін С через 2 тижні повністю окислився і мав іржавий відтінок. На фото добре видно зміну кольору, що свідчить про окислення сироватки.

Сироватку в окисленому стані не можна наносити, оскільки вона втрачає свої властивості і стає неефективною, а в деяких випадках викликає подразнення шкіри.

Для отримання позитивного результату від догляду, слід зберігати косметику відповідно до рекомендацій виробника. І пам'ятати про терміни придатності після відкриття продукту.

Купити сироватки з вітаміном С в стабільній та кислій формі можна на нашому сайті.